Ajankohtaista kirjastossa

Kirjastotalo Fyyri avataan perjantaina 9.10.

Kirkkonummen kirjastotalo Fyyri avataan yleisölle perjantaina 9.10. kello 9. Tunnetun arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy:n suunnittelema kirjastotalo on odotettu lisä Kirkkonummen palvelutarjontaan. Erityistä talossa on upean arkkitehtuurin lisäksi myös uudenlaiset yhteistyömuodot sekä monikäyttöiset tilat, joissa voi kokoontua, harrastaa ja järjestää tapahtumia.

Fyyri kokoaa monta toimijaa saman katon alle. Taloon muuttavat pääkirjaston lisäksi keskustan nuorisotila, asukaspuisto ja musiikkileikkikoulu. Fyyrissä on myös kunnan työllistymisyksikön ylläpitämä kahvila, jossa voi nauttia lounasta ja herkullisia kahvilatuotteita.

Kirjastotalossa on monenlaisia tiloja ja tekemisen paikkoja. Talossa on näyttelyille oma tila ja tapahtumasali, jossa on 120 istumapaikkaa. Erilaisia kokoontumisia varten voi varata kokous- ja ryhmätiloja, ja hiljaista lukutilaa kaipaaville on lukusali. Aikuisten osastolla on työskentelytilaa ja asiakastietokoneita, kun taas lastenosastolla perheen pienimpiä ilahduttaa leikkipaikka liukumäkineen. Lapsille ja nuorille on omat pelitilansa.

Media- ja musiikkiosastolla on studio ja soittohuone sekä erilaisia laitteita, kuten ompelukoneita, 3D-tulostimia ja vinyylileikkuri. Tilat ja laitteet otetaan käyttöön koronarajoitukset huomioiden, joten esimerkiksi kaikkia mediaosaston laitteita ja tiloja ei voi varata heti talon auettua.

Fyyri on auki 9.10. alkaen maanantaista perjantaihin klo 9–20 ja lauantaisin sekä aattoina klo 9–15. Kirjastotalo sijaitsee Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Kirkkotori 1.

Tervetuloa tutustumaan uuteen kirjastotaloon!

Lisätiedot ja haastattelut: kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen, puh. 050 577 4799, margareta.kull-poutanen@kirkkonummi.fi

Kuvat: Maija Mattinen

Kirjastotalo Fyyri avataan perjantaina 9.10.

Masalan ja Veikkolan kirjastot ovat auki

Kirkkonummen lähikirjastot Masalassa ja Veikkolassa palvelevat normaalisti.

Kurkista sisälle Fyyriin – avajaiset myöhemmin syksyllä 2020

Kirkkonummen kirjastotalo Fyyri on pikkuhiljaa valmistumassa ja avataan kuntalaisten iloksi ja hyödyksi myöhemmin syksyn 2020 aikana.

Pääkirjasto, Mesta ja kirjastoauto suljettu 3.8. alkaen

Kirkkonummen uusi kirjastotalo Fyyri avataan syksyllä 2020.

Kirjaston e-palvelut toimivat normaalisti

E-kirjaston palvelut ovat käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta.

Kirkkonummen kirjaston palvelut kesällä

Kirjastot alkavat avata tilojaan asiakkaille 1.6. alkaen

Kirjaston uudet verkkosivut julkaistu

Uusilta sivuilta löydät helposti tiedot niin kirjastojen aukioloajoista, palveluista kuin tapahtumistakin.

Klassista musiikkia, oopperoita ja dokumentteja kirjastokortillasi

Kirkkonummen kirjasto tarjoaa käyttöösi Naxos Music Library - sekä Naxos Video Library -palvelut.

Paljon uusia lautapelejä Kirkkonummen kirjastossa

Pelejä on tarjolla kaikenikäisille.

Lainatuimmat 2019

Katso, mitä Kirkkonummella luettiin, kuunneltiin ja katseltiin viime vuonna.

Kirjastokortilla elokuviin — kotisohvalla tai missä vain

Kirkkonummen kirjaston kirjastokortti on myös elokuvalippu!

Tuhansia lehtiä ympäri maailman luettavaksi kirjastokortilla

Mitä maailmalla tapahtuu? Kuinka lehdet eri puolilla kertovat päivänpolttavista tapahtumista? Haluatko harjoittaa kielitaitoasi lukemalla lehtiä vaikkapa saksaksi tai koreaksi?