Tietoa Fyyristä

• Pääarkkitehti Teemu Kurkela
  • Projektiarkkitehti Jukka Mäkinen
  • Sisustusarkkitehti Tiina Rytkönen

Talossa on monta eri toimijaa

• Kirkkonummen pääkirjasto
  • Asukaspuisto Fyyri
  • Nuokkari Fyyri
  • Muskari
  • Kahvila Messi

Koko talossa on neliömetrejä 4664 (kokonaiskerrosala)

Kiintokalusteet toimitti Sisuwood Oy

Fyyrissä uusiokäytetään vanhoja kalusteita

Fyyrillä on yhteinen kelluva kokoelma Masalan ja Veikkolan lähikirjastojen sekä kirjastoauton kanssa

Kokoelmassa on muun muassa

• 136 000 kirjaa
  • 3 500 äänikirjaa
  • 6 400 dvd- ja blu-ray-levyä
  • 6 800 cd-levyä
  • 3 400 nuottia

Lastenosastolla on Linda Bondestamin huopataideteos

Pääaulassa on Petri Vainion valotaideteos nimeltään Sinne-Minne

Kirjastotalon nimestä järjestettiin ideakilpailu, johon tuli pitkälti yli 500 vastausta. Ehdotusten pohjalta Fyyri-nimen valitsi työryhmä, johon kuuluivat muun muassa kirkkonummelaiset kirjailijat Timo Parvela ja Katarina von Numers-Ekman. Suomeksi ’fyyri’ tarkoittaa höyrylaivan tulipesää, ja se muistuttaa myös ruotsin kielen sanaa ’fyr’ (majakka).

Mörne-sali on saanut nimensä suomenruotsalaiselta kirjailijalta, Arvid Mörneltä. Mörnellä oli Porkkalassa mökki, jossa hän kirjoitti runojaan.

Kokous- ja ryhmätilat on nimetty kirkkonummelaisten saarien ja järvien mukaan.

• Toisessa kerroksessa sijaitsevat järveltä nimensä saanut Lonoks ja saarien mukaan nimetyt Hylkan, Leivan, Skorvan ja Hormus.
  • Kolmannen kerroksen ryhmätilat ovat Tampaja, Kurkisto ja Hepari veikkolalaisten järvien mukaan.

Vanha kirjasto valmistui 1982. Sen piirsi Arkkitehtitoimisto Hansson professori Ola Hanssonin johdolla.