Boktips och läsinspiration

Letar du efter en bra bok för högläsning? Är du i början av din läsning? Eller är du redan en bokslukare som läst alla böcker om Harry Potter? Vill du läsa om hur andra unga lever och tänker? Nedan hittar du boktips för olika åldrar och smaker. Hoppas du hittar något du gillar! Du kan alltid fråga efter boktips av oss som jobbar på biblioteket.

xx

--

Vad vill du göra på biblioteket?

På biblioteket kan du syssla med allt möjligt. Du kan läsa, spela, chilla eller hitta på alldeles egna grejer.

Efter skolan till biblioteket! 

Behöver du ett ställe där du kan vänta på bussen,  göra dina läxor eller träffa dina kompisar, kom till biblioteket! Hos oss finns det sköna soffor och läsplatser där du kan slå dig ner. 

Spelkonsoler och brädspel 

Du kan också spela konsolspel på biblioteket. I Mesta finns PS4- och xBox360-konsoler och på biblioteken i Masaby och Veikkola PS4 konsoler. Kom ihåg att ta med ditt bibliotekskort så att du kan låna spelkontrollern. 

Vi har också många roliga brädspel som du kan spela i biblioteket eller låna hem. 

3D-skrivare 

Har du redan provat att använda 3D-skrivaren? Boka tid för 3D-utskrivning på ditt bibliotek och lär dig att printa ett smycke eller en maskot. Mera info om vilken utrustning det finns på biblioteket hittar du på sidan Apparatur

Evenemang 

På biblioteket ordnas evenemang i vilka du kan delta gratis. Under skolloven ordnas verksamhet av olika slag. Välkommen med! I evenemangskalendern hittar du närmare uppgifter. 

Ungdomsutrymmet i bibliotekshuset Fyyri 

Bibliotekshuset Fyyri öppnar hösten 2020.

Vad vill du göra på biblioteket? 

Du kan komma med förslag på vad du tycker borde finnas på biblioteket, eller vad där skulle kunna hända. Berätta om dina idéer för bibliotekspersonalen, skriv en lapp eller kommentera det i sociala medier.

Instagram:    Facebook: 

Mesta: 040 126 9458 

Masaby bibliotek: 040 126 9402 

Veikkola bibliotek: 040 126 9462 

Sök

FISVEN