Aktuellt på biblioteket

Bibliotekshuset Fyyri öppnas fredag 9.10

Kyrkslätts bibliotekshus Fyyri öppnas för allmänheten fredag 9.10 kl. 9. Bibliotekshuset, som planerats av den välkända arkitektbyrån JKMM Arkkitehdit Oy, är en väntad utökning av Kyrkslätts serviceutbud. Speciellt för huset huset är utöver den ståtliga arkitekturen också nya samarbetsformer och mångsidiga utrymmen där man kan samlas, syssla med hobbyer och ordna evenemang.

Fyyri samlar många aktörer under samma tak. Utöver huvudbiblioteket flyttar också centrums ungdomslokal, invånarparken och musiklekskolan till huset. I Fyyri finns också ett café som upprätthålls av kommunens sysselsättningsenhet. Där kan du njuta av lunch och cafédelikatesser. 

I bibliotekshuset finns många slags utrymmen och platser för aktivitet. I huset finns en egen sal för utställningar samt en evenemangssal med 120 sittplatser. Man kan reservera mötes- och grupprum för olika möten, och för dem som önskar läsro finns en läsesal. På vuxenavdelningen finns arbetsutrymme och kunddatorer, och på barnavdelningen har de minsta i familjen glädje av en lekplats med rutschbana. Det finns egna spelrum för barn och unga. 

På media- och musikavdelningen finns en studio och ett musikrum och olika apparater, t.ex. symaskiner, 3D-skrivare och en vinylskärare. Utrymmena och apparaterna tas i bruk med beaktande av coronabegränsningarna, vilket betyder t.ex. att alla apparater på mediaavdelnigen inte kan rserveras genast då huset öppnas. 

Fyyri är öppet fr.o.m. 9.10 måndag till fredag kl. 9–20 och lördagar samt dagar före helgdag kl. 9–15. Bibliotekshuset ligger i Kyrkslätts centrum på adressen Kyrktorget 1. 

Välkommen att bekanta dig med det nya bibliotekshuset! 
 
Ytterligare information och intervjuer: biblioteksdirektör Margareta Kull-Poutanen, tfn 050 577 4799, margareta.kull-poutanen@kirkkonummi.fi

Foto: Maija Mattinen

Bibliotekshuset Fyyri öppnas fredag 9.10

Speciellt för huset huset är utöver den ståtliga arkitekturen också nya samarbetsformer och mångsidiga utrymmen där man kan samlas, syssla med hobbyer och ordna evenemang.

Biblioteken i Masaby och Veikkola är öppna

Kyrkslätts närbibliotek i Masaby och Veikkola betjänar normalt.

Titta in i Fyyri – invigning senare på hösten 2020

Kyrkslätts bibliotekshus Fyyri blir så småningom färdigt och öppnas till kommuninvånarnas glädje och nytta senare under hösten 2020.

Huvudbiblioteket, Mesta och bokbussen stängda från och med 3.8

Kyrkslätts nya bibliotekshus Fyyri öppnar hösten 2020.

Bibliotekets e-tjänster fungerar normalt

Du kan oberoende av tid eller plats använda bibliotekets e-tjänster.

Kyrkslätts bibliotek under sommaren

Biblioteken öppnar sina utrymmen igen för kunderna från och med 1 juni.

Bibliotekets nya webbsidor har publicerats

På de nya sidorna hittar du lätt uppgifter om bibliotekens öppettider, tjänster och evenemang.

Klassisk musik, operor och dokumentärer med ditt bibliotekskort

Kyrkslätts bibliotek erbjuder sina kunder musik via tjänsterna Naxos Music Library och Naxos Video Library.

Många nya brädspel på Kyrkslätts bibliotek

Det finns spel för alla åldrar.

Mest lånade 2019

I fjol läste, lyssnade och tittade Kyrkslätt på det här.

På bio med bibliotekskortet – hemma på soffan eller var som helst

Kyrkslätts biblioteks bibliotekskort är också en biobiljett!

Med ditt bibliotekskort kan du läsa tusentals tidningar från hela världen

Vad händer det ute i världen? Hur berättar tidningarna på olika ställen om aktuella händelser? Vill du öva dina språkkunskaper genom att läsa tidningar på till exempel tyska eller koreanska?

Sök

FISVEN