angle-left Apparatur

Apparatur

På biblioteken finns apparatur som du har både glädje och nytta av. Till ditt förfogande finns datorer, skrivare, 3D-skrivare och symaskiner.

Datorer, skrivare, skannrar och kopieringsmaskiner

Du kan använda datorer, skrivare, koperingsmaskiner och skannrar utan tidsreservering. Bibliotekets personal hjälper dig vid behov att använda apparaterna. Biblioteken har trådlöst nätverk, så det är möjligt att jobba med sin egen bärbara dator.

Användningen av datorer och skannrar är gratis. Vi uppbär en avgift för utskrifter och kopior. Avgifterna finns på sidan Användningsregler och avgifter.

3D-skrivare

Du kan använda 3D-skrivare i Mesta och på biblioteken i Masaby och Veikkola. Första gången du använder skrivaren, skall du reservera tid för handledning på biblioteket. När du lärt dig att använda 3D-skrivaren, kan du reservera den och använda den självständigt. Du får ha högst en reservering i taget.

Tilläggsuppgifter och tidsreserveringar:

Mesta: kirkkonummen.mesta@gmail.com

Masaby bibliotek: masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi

Veikkola bibliotek: veikkolan.kirjasto@kirkkonummi.fi

Spelkonsoler

Du kan spela konsolspel på alla bibliotek i Kyrkslätt. I Mesta finns PS4- och xBox360-konsoler och på Masaby och Veikkola bibliotek PS4-konsoler.

Du lånar spelkontrollern med ditt bibliotekskort.

Symaskiner och överlockmaskiner

På biblioteken i Masaby och Veikkola finns symaskin och överlockmaskin som du kan använda på plats under bibliotekens öppethållning.

På Veikkola bibliotek kan du också låna hem symaskin.

Vinylskärare och värmepress

I Masaby bibliotek finns vinylskärare och värmepress med vilka du kan skapa klistermärken och tygtryck .

Avgifter:

Vinylfolie 1 €/10 cm

Självhäftande vinyl 1 €/10 cm

Svart tygkasse och 10 cm vinylfolie 3 €

Tilläggsuppgifter och tidsreservering:

Masaby bibliotek: masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi

Lamineringsapparat och dokumentförstörare

På huvudbiblioteket finns en lamineringsapparat till kundernas förfogande. A4 storleks film kostar 0,40 € och A3 storleks 0,80 €.

På alla bibliotek i Kyrkslätt finns dokumentförstörare som kan användas på plats.

Digitalisering

På biblioteken i Masaby och Veikkola finns digitaliseringsutrustning med vilka du kan digitalisera dina gamla VHS-kassetter till dvd-skivor. Reservera digitaliseringstid på ditt bibliotek.

På Masaby bibliotek kan du också digitalisera C-kassetter, LP-skivor och diabilder till USB-minne eller cd-skiva.

Tilläggsuppgifter och tidsreservering:

Masaby bibliotek: masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi / 09 29672137