angle-left Kyrkslätts bibliotek under sommaren

Kyrkslätts bibliotek under sommaren

Biblioteken öppnar sina utrymmen igen för kunderna från och med 1 juni.

För att trygga säkerheten görs det här kontrollerat och gradvis: en del av bibliotekets tjänster tas i bruk redan 1.6 medan andra tjänster inte är i bruk tills vidare.

I juni kan alla bokvänner igen dyka in bland bokhyllorna för att välja uppslukande läsning. Att reservera material på förhand och att använda självbetjäningsautomaterna rekommenderas fortfarande. I tidningsläsesalarna kan du läsa dagstidningarna, men för att garantera säkerhetsavstånden finns det färre sittplatser.

Du kan också komma till biblioteket för att kopiera, skanna eller skriva ut dokument. I varje bibliotek finns en tillgänglig dator med vilken du kan sköta snabba ärenden, så som bankärenden. Datorer för spelbruk och spelkonsolerna är tillsvidare ur bruk. Bibliotekens mötesrum och grupputrymmen kan tills vidare inte reserveras.

I biblioteksbussen kan 1–2 personer eller en familj vistas åt gången. Också i våra andra verksamhetsställen följer vi säkerhetsavstånden och vid behov begränsas antalet besökare. Vi ber dig att iaktta god handhygien när du besöker biblioteken och följa allmänna hygienregler vid hosta. Kom inte till biblioteket om du är sjuk.

Biblioteken har kortare öppettider under perioden 1.6–2.8. I centrum har huvudbiblioteket öppet måndag till torsdag kl. 9–18 och fredagar 9–15. Barn- och ungdomsavdelningen Mesta har öppet kl. 11–18 måndag till torsdag, fredagar kl. 9–15. Båda biblioteken är stängda på lördagar. Bokbussen kör kvällsturer 1.6–16.6 och tar sommarpaus efter det.

Huvudbiblioteket och Mesta stänger tills vidare från och med 3.8 då flytten till Kyrkslätts nya bibliotekshus Fyyri börjar. Bokbussen tar också paus under flytten.

Under perioden 1.6–30.8 har Masaby bibliotek öppet måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 15–20 och onsdagar och fredagar kl. 10–15. Veikkola bibliotek kan du besöka måndagar kl. 14–20, tisdagar och torsdagar kl. 14–19 samt onsdagar och fredagar kl. 10–15. Under sommaren är närbiblioteken stängda på lördagar. Masabys meröppna bibliotek öppnar 30.6.2020: sön.–tors. kl. 7–21, fre.–lör. kl. 7–18. Masaby biblioteks returlucka öppnas 1.6 så böcker kan returneras också utanför öppettiderna.

Den förlängda lånetiden på sex veckor tas i bruk 1.6. Den här sommarlånetiden gäller allt annat material förutom böcker och filmer som skaffats i år. Välkommen att ladda upp med sommarläsning!

Soliga lässtunder!