angle-left Bibliotekshuset Fyyri öppnas fredag 9.10

Bibliotekshuset Fyyri öppnas fredag 9.10

Speciellt för huset huset är utöver den ståtliga arkitekturen också nya samarbetsformer och mångsidiga utrymmen där man kan samlas, syssla med hobbyer och ordna evenemang.

Kyrkslätts bibliotekshus Fyyri öppnas för allmänheten fredag 9.10 kl. 9. Bibliotekshuset, som planerats av den välkända arkitektbyrån JKMM Arkkitehdit Oy, är en väntad utökning av Kyrkslätts serviceutbud.

Fyyri samlar många aktörer under samma tak. Utöver huvudbiblioteket flyttar också centrums ungdomslokal, invånarparken och musiklekskolan till huset. I Fyyri finns också ett café som upprätthålls av kommunens sysselsättningsenhet. Där kan du njuta av lunch och cafédelikatesser. 

I bibliotekshuset finns många slags utrymmen och platser för aktivitet. I huset finns en egen sal för utställningar samt en evenemangssal med 120 sittplatser. Man kan reservera mötes- och grupprum för olika möten, och för dem som önskar läsro finns en läsesal. På vuxenavdelningen finns arbetsutrymme och kunddatorer, och på barnavdelningen har de minsta i familjen glädje av en lekplats med rutschbana. Det finns egna spelrum för barn och unga. 

På media- och musikavdelningen finns en studio och ett musikrum och olika apparater, t.ex. symaskiner, 3D-skrivare och en vinylskärare. Utrymmena och apparaterna tas i bruk med beaktande av coronabegränsningarna, vilket betyder t.ex. att alla apparater på mediaavdelnigen inte kan rserveras genast då huset öppnas. 

Fyyri är öppet fr.o.m. 9.10 måndag till fredag kl. 9–20 och lördagar samt dagar före helgdag kl. 9–15. Bibliotekshuset ligger i Kyrkslätts centrum på adressen Kyrktorget 1. 

Välkommen att bekanta dig med det nya bibliotekshuset! 
 
Ytterligare information och intervjuer: biblioteksdirektör Margareta Kull-Poutanen, tfn 050 577 4799, margareta.kull-poutanen@kirkkonummi.fi

Foto: Maija Mattinen

Sök

Språk

FISVEN