angle-left Till lärare i grundskolans årskurs 1-6

Till lärare i grundskolans årskurs 1-6

På biblioteket stöder vi dig i din undervisning.

Vi erbjuder i mån av möjlighet läs- och språkstimulerande verksamhet i form av bokprat, bokprovning och ordkonst. Önskar du högläsningstips? Vill du jobba med läspar eller –grupper? Vill ni komma på ett tematiskt biblioteksbesök? Eller jobba ämnesöverskridande? Vi kan plocka fram böcker för många olika slags behov och sammanställa boklistor enligt önskemål. Vi erbjuder också handledning i biblioteksanvändning inklusive e-biblioteket. 

      

Låna en klassuppsättning

Vi har klassuppsättningar av några etablerade finlandssvenska författare:

  • Klingenberg, Malin: Alberta Ensten och uppfinnarkungen (2014). För åk 3 – 5. En fartfylld, fantasirik och humoristisk berättelse. Texten är lätt och luftig.  
  • Sandelin, Annika: Yokos nattbok (2014) åk 4 – 6. Skriven med humor och värme om en femteklassares liv. Gillas av både flickor och pojkar.  
  • Sandelin, Annika: Pinsamt och livsviktigt (2016) åk 4 – 6. En uppföljare till Yokos nattbok.  
  • Lindeberg, Minna: När vi blev vuxna (2018). För åk 5-6. Humoristiskt och igenkännbart om stegen in i tonåren. Luftig text och rikligt illustrerad av Jenny Lucander.

Vi ordnar med transport av böckerna.

Lärarkort

Vi rekommenderar att du skaffar ett separat bibliotekskort för det biblioteksmaterial du behöver för din undervisning. Du kan på förhand antingen fylla i en e-blankett eller skriva ut en blankett som du fyller i och kommer med till biblioteket. Med lärarkortet och PIN-koden kan du smidigt reservera och förnya material på webben. Vi står gärna till din tjänst.

Ettornas bibliotekskort

Vid läsårets början får alla ettor en ansökningsblankett för bibliotekskort. Blanketten skickas till skolan tillsammans med en biblioteksbroschyr och en lista på lästips. Eleverna bjuds sedan klassvis till närbiblioteket eller till bokbussen. Under besöket berättar vi hur man använder biblioteket. Vi delar ut bibliotekskorten till de elever som ansökt om ett eget kort.

Bokbussen Ella

Bokbussen Ella besöker skolor och daghem som inte ligger i närheten av ett bibliotek. Vi hjälper eleverna att hitta passlig läsning till skolarbete och fritid. Eftersom det endast ryms en begränsad boksamling i bokbussen, tar vi gärna på förhand emot önskemål på material kirjastoauto@kirkkonummi.fi. Bokbussens tidtabell hittar du under bibliotekens öppettider
 
Kontakt:

Johanna Björkstén: E-post: johanna.bjorksten@kyrkslatt.fi, tfn: 040 126 9463

Sök

Språk

FISVEN