Saavutettavuusseloste

Arenan saavutettavuusseloste (pdf)

Versio 4.7.3

Tämän saavutettavuusselosteen on laatinut verkkosivuston julkaisuohjelmiston toimittaja Axiell Finland Oy.

Kirjaston verkkosivuston saavutettavuus

Kirkkonummen kirjasto on vastuussa tästä verkkosivustosta. Haluamme, että mahdollisimman moni voi käyttää tätä verkkosivustoa.

Tässä dokumentissa kerrotaan siitä, miten noudatamme digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettuja lakeja ja tunnettuihin saavutettavuusongelmiin liittyviä standardeja sekä siitä, miten voit ilmoittaa ongelmista meille, jotta voimme korjata ne.

Kuinka saavutettava verkkosivusto on?

Verkkosivusto noudattaa suurelta osin asiaankuuluvia lakeja ja standardeja, mutta olemme tietoisia tietyistä puutteista.

Mitä voit tehdä, jos et pysty käyttämään verkkosivuston joitakin osia?

Jos tarvitset sivustolta kirkkonummi.verkkokirjasto.fi sisältöä, joka ei ole saavutettavissasi mutta joka ei kuulu mihinkään alla kuvattuun soveltamisalaan, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen kirjasto@kirkkonummi.fi tai soittaa meille numeroon 040 126 9454.

Verkkosivuston saavutettavuusongelmista ilmoittaminen

Teemme jatkuvasti parhaamme parantaaksemme verkkosivuston saavutettavuutta. Jos havaitset ongelmia, joita ei ole kuvailtu tällä sivulla, pyydämme sinua ilmoittamaan meille ongelmasta.

Valvonta

Aluehallintovirasto valvoo digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain toteutumista. Jos olet tyytymätön siihen, miten käsittelemme asiaasi, voit ottaa yhteyttä Aluehallintovirastoon ja ilmoittaa heille asiasta

Teknistä tietoa verkkosivuston saavutettavuudesta

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines version 2.1 -standardin AA-tason kriteerit. Ei-saavutettava sisältö on kuvailtu alla.

• Näytönlukijat eivät pysty lukemaan hakuehdotuksia. (WCAG A 1.3.1)
  • Näyttää siltä, että muotoilussa käytetään taulukoita. (DIGG R83)
  • Kansikuvista puuttuu teksti, jos kuvaa ei ole tai se on huono. (WCAG A 1.4.5)
  • Verkkosivun kaikissa osissa ei voi navigoida näppäimistön avulla. (WCAG AA 2.4.5)
  • Lomakkeet eivät toimi täysin oikein ruudunlukuohjelmien yhteydessä.
    (WCAG A 2.5.3, 4.1.2)

Teemme jatkuvasti töitä ylläpitääksemme verkkosivustoamme ja parantaaksemme sen saavutettavuutta. Tavoitteenamme on korjata kaikki tunnetut saavutettavuusongelmat vuoden 2022 viimeisen neljänneksen aikana.

Kohtuuton rasite

Kirkkonummi.verkkokirjasto.fi vetoaa seuraavaa sisältöä koskien poikkeuksiin kohtuuttoman rasitteen vuoksi digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettujen lakien ja standardien mukaisesti.

• Ajastintoiminto, joka laskee aikaa alaspäin, kunnes sivu vanhenee

Näiden ongelmien korjaaminen vaatii runsaasti vaivannäköä, emmekä saa sitä tehtyä vuoden 2022 aikana.

Miten olemme testanneet verkkosivuston

Toimittajamme on työskennellyt WCAG 2.1 AA -ohjeistuksen mukaisesti kehittäessään ja suunnitellessaan verkkosivustoa.

Olemme arvioineet saavutettavuuden ilman tarkastusta.

kirkkonummi.verkkokirjasto.fi on julkaistu 29.4.2020.

Seloste on päivitetty 20.7.2022.