angle-left Alakoulun opettajille

Alakoulun opettajille

Kirjasto on tukenasi edistämässä oppilaiden lukutaitoa ja -intoa.

Kirjavinkkaukset, luokkakirjat ja muu lukemisen edistäminen  

Kaipaatko luokallesi lukuvinkkejä tai uutta intoa lukemiseen? Kirjavinkkaus on menetelmä, jolla lapsia ja nuoria houkutellaan lukemaan. Kirjavinkkari valmistelee lukemistaan kirjoista mielenkiintoisen ja houkuttelevan esityksen ja pitää sen luokallesi. Ota yhteyttä lähikirjastoosi!  

Keskustan ja Masalan alueet:

Veikkolan alue: veikkolan.kirjasto@kirkkonummi.fi 

Jos tarvitset luokallesi kirjan, jota kaikki oppilaat voivat lukea yhtä aikaa, varaa teille sopiva luokkakirja: maija.mattinen@kirkkonummi.fi. Listan luokkakirjoista löydät materiaalipankista.  

Voimme myös pyydettäessä koota teille kirjapaketteja eri teemoista. 

Jos luokallasi on oppilaita, jotka voisivat hyötyä Celia-äänikirjoista tai selkokirjoista, tutustu Monta tapaa lukea -sivuumme.  

Voit tulostaa materiaalipankista luokallesi hauskan lukubingon tai lukuhaasteen. 

Järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös erilaisia sanataide- ja runokoodauspajoja. Kysy lisää kirjastostasi.   

Opastusta tiedonhakuun  

Jos tarvitsette apua tai vinkkejä esitelmien ja tiedonhaun kanssa, kokoamme mielellämme luokallesi esitelmäpaketin tai opastamme teitä etsimään tietoa omatoimisesti. 

Tutustu 3D-tulostamiseen 

Kirjastossa on 3D-tulostimia, joihin myös luokat voivat tutustua. Tulostimilla voi tehdä esimerkiksi pieniä koruja tai luokalle oman maskotin. Varaa opastettu käynti kirjastostasi.  

Yhteystiedot:  

Mesta: kirkkonummen.mesta@gmail.com 

Masalan kirjasto: masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi 

Veikkolan kirjasto: veikkolan.kirjasto@kirkkonummi.fi 

Kirjastokortit ekaluokkalaisille  

Kirjasto lähettää syksyisin lukuvuoden alettua uusille ekaluokkalaisille postia kouluihin. Oppilaat saavat kirjastokorttihakemuksen, kirjastoesitteen ja lukuvinkkilistan. Kutsumme kaikki ekaluokat kirjastovierailulle omaan lähikirjastoonsa tai kirjastoautoon. Vierailun aikana oppilaille jaetaan kirjastokortit ja heille kerrotaan perusasioita kirjaston käytöstä.  

Kirjastokortti voidaan tehdä myös nuoremmille lapsille vanhemman niin halutessa.   

Kirjastoauto Ella

Kirjastoauto Ella kiertää päivisin kouluilla ja päiväkodeilla, joiden lähellä ei ole omaa kirjastoa. Autamme mielellämme oppilaita löytämään sopivaa luettavaa niin koulutöihin kuin vapaa-ajallekin.  

Koska kirjastoautoon mahtuu vain rajallinen kokoelma, otamme mielellämme vastaan aineistopyyntöjä ennakkoon kirjastoauto@kirkkonummi.fi.  

Kirjastoauton aikataulut löytyvät kirjastojen aukioloista

Search the catalogue

Language

FISVEN