angle-left Yläkoulun opettajille

Yläkoulun opettajille

Etsitkö oppilaidesi kanssa uusia kirjavinkkejä, intoa lukemiseen tai vaihtelua oppimisympäristöön? Tervetuloa kirjastoon!

Kirjavinkkaukset ja luokkakirjat

Teemme yhteistyötä yläkoulujen kanssa nuorten lukemisen edistämiseksi. Kirjavinkkaus eli kirjoista kertominen kiinnostavalla, lukemaan houkuttelevalla tavalla auttaa löytämään jokaiselle sopivaa lukemista.  

Seitsemäsluokkalaisille vinkataan pääasiassa nuorten kirjallisuutta ja kahdeksasluokkalaisille genrekirjallisuutta. Yhdeksäsluokkalaisille tarjolla on klassikko- ja nykykirjallisuusvinkkausta. Vinkkauksen tarkemmasta sisällöstä voit sopia kirjavinkkarin kanssa, ja vinkkauksia on mahdollista räätälöidä luokkasi tarpeisiin sopiviksi.  

Kirjavinkkari ottaa huomioon myös ne oppilaat, joilla on lukemisen kanssa haasteita. Jos luokallasi on oppilaita, jotka voisivat hyötyä Celia-äänikirjoista tai selkokirjoista, tutustu Monta tapaa lukea -sivuumme.  

Jos haluat luokallesi kirjan, jota kaikki oppilaat voivat lukea yhtä aikaa, varaa teille sopiva luokkakirja. Listan luokkakirjoista löydät materiaalipankista.  

Ota yhteyttä:  

pia.rahikainen@kirkkonummi.fi 

Tiedonhaku ja pajat 

Opastamme teitä tarvittaessa tiedonhaussa ja verkkokirjaston käytössä. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös erilaisia sanataide- ja runokoodauspajoja. 

Kirjaston tilat 

Kirjastossa on erilaisia tiloja niin opiskeluun, työskentelyyn kuin tekemiseenkin. Lue lisää Varaa tila -sivulta. Voit tuoda luokkasi tutustumaan 3D-tulostamiseen tai hyödyntää kirjastoa ryhmätyöskentelyssä.

Ota yhteyttä kirjastoosi: 

Fyyrin nuortenosasto: 040 126 9458, lastenkirjasto@kirkkonummi.fi

Fyyrin mediaosasto: 040 126 9872, mediakirjasto@kirkkonummi.fi

Masalan kirjasto:  masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi 

Veikkolan kirjasto: veikkolan.kirjasto@kirkkonummi.fi 

Haku

Kielivalinta

FISVEN