angle-left Tietoa lukemisesta

Tietoa lukemisesta

Täältä löydät linkkejä sivustoille, joilta saat lukemiseen liittyvää tietoa.

Tietoa lukemisesta

Lukukeskuksen Lue Lapselle -hankkeen sivuille on kerätty asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleja sekä tutkittua tietoa ääneen lukemisen merkityksestä lapselle eri ikävaiheissa.

LukiMat

LukiMat -hankkeen sivuille on koottu perustietoa lukemisesta ja vinkkejä siihen, kuinka lapsen lukemaan oppimista voi tukea kotona tai koulussa. Sivuston tietopalvelussa tarjotaan myös alan tutkimukseen perustuvaa tietoa lukutaidon kehittymisestä, lukemisvalmiuksista, lukemaan opettamisesta, arvioinnista  ja lukivaikeuksista.

Lukukeskus

Lukukeskuksen sivuilta löydät mm. vuosittain julkaistavan 10 faktaa lukemisesta -tietopaketin, artikkeleita ja selvityksiä sekä videoita lukemisesta.

Lukuliike

Lukuliike-ohjelman sivuilta saat käytännön tietoa lukutaidon tärkeydestä, lasten lukemaan innostamisesta, lukuharrastuksen ylläpidosta sekä siitä, mitä Suomessa tehdään juuri nyt perheiden lukutaidon vahvistamiseksi. Sivuilta löydät koottuja vinkkejä ja tietoa lukemisesta myös varhaiskasvattajille ja opettajille.

Lukututkimus

Lastenkirjainstituutin sivuille on koottu viitteitä lukemisen tutkimusta käsitteleviin verkkojulkaisuihin. Sivulta löytyy myös valikoima lukemiseen liittyviä tutkimuksia, selvityksiä ja tilastotietoa.

 

Haku

Kielivalinta

FISVEN