angle-left Lukupolku houkuttelee lukemaan

Lukupolku houkuttelee lukemaan

Kirkkonummen kirjastossa on koostettu aikuisille Lukupolku-niminen kirjavinkkien kokonaisuus.

Lukupolun avulla kirjasto haluaa tarjota asiakkailleen lukuelämyksiä ilman suorituspaineita tai aikarajoja. Lukupolun varrella voit etsiä, eksyä, löytää ja seikkailla kirjojen maailmassa.

Konkreettisesti lukupolku on moniste, jonka toisella puolella on maisema, toisella puolella kirjalistoja. Maisemaan on piirretty polku, joka kiertää kymmenen teeman kautta. Jokaisen teeman alla on kymmenen lukuvinkkiä.

Laakson pohjalta löydät mielen järkkymisestä kertovia kirjoja, kun taas elämänilon puuhun on koottu inspiroivia ja innostavia kirjoja. Entä minkälaisia kirjoja on tarjolla lohikäärmeen kidassa? Voit myös lähteä kirjalliselle matkalle raiteille tai aalloille.

Vinkkilistoilla on romaaneja, tietokirjoja, runokokoelmia ja esseeteoksia. Mukana on uutuuksia sekä vanhempia kirjoja klassikoita unohtamatta. Kaikkia kirjalistojen kirjoja voi lainata Kirkkonummen kirjastosta, ja listoille on merkattu, jos ne ovat saatavilla e-kirjoina, äänikirjoina.

Lukupolulle voivat lähteä kaikenlaiset lukijat, ja jokainen lukija saa päättää, miten omaa lukupolkuaan kulkee. Jos poimii jokaiselta listalta yhden kirjan, luettavaksi tulee yhteensä kymmenen kirjaa eri aihealueilta. Jos taas haluaa haastaa itsensä, voi poimia listoilta useampia lukuvinkkejä ‒ ehtiväiset lukevat kaikki sata.

Lukupolkumonistetta on jaossa kirjastoissa. Kirjalistat ovat saatavilla suomeksi (pdf) ja ruotsiksi (pdf).

Tervetuloa mukaan lukupolulle!