Lukukoirat Cessan, Jesse ja Helmi kuuntelevat lukijoita kirjastossa

Lukukoira on koulutettu koira, joka kuuntelee kärsivällisesti ja tukee läsnäolollaan lukemaan harjoittelevaa. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä tai hitaudesta, joten koiralle lukemista ei tarvitse jännittää. Lukukoiralle lukeminen innostaa kirjojen pariin.

Kirkkonummen kirjastossa lukukoirina toimivat kultainennoutaja Cessan, eurasier Jesse ja lapinkoira Helmi, jotka ovat Kennelliiton hyväksymiä lukukoiria. Lukukoirille voi lukea Fyyrin lastenosastolla sekä lähikirjastoissa Masalassa ja Veikkolassa varaamalla ajan lukuvastaanotolle.

Fyyrin lastenosastolla Cessan ottaa lukijoita vastaan kevään aikana neljänä perjantaina klo 14.30–16: 10.2., 10.3., 14.4. ja 12.5. Jesse puolestaan pitää Fyyrissä lukuvastaanottoa keskiviikkoiltaisin klo 18–19.30 seuraavina päivinä: 25.1., 22.2., 22.3., 19.4. ja 24.5.

Masalan kirjastossa lukukoiratapaamisissa on tavattavissa Helmi maanantai-iltaisin 13.2., 13.3., 17.4. ja 8.5. klo 18–19.30. Veikkolan kirjastossa lukuvastaanotot ovat maanantai-iltaisin klo 18–19.30. Paikalla ovat Jesse ja Cessan vuorotellen: Jesselle voi lukea maanantaisin 27.2. ja 24.4., ja Cessanin lukuvastaanotot ovat 27.3. ja 29.5.

Jokaiselle lukijalle varataan 15 minuutin lukuaika. Aika tulee varata etukäteen joko kyseisessä kirjastossa paikan päällä tai sähköpostitse. Kirjastojen yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta www.kirkkonummi.verkkokirjasto.fi.