Kuka pelkää Virginia Woolfia?

“Naisella on oltava rahaa ja oma huone, jos hän aikoo kirjoittaa."

Kirkkonummen pääkirjastossa alkaa helmikuussa 2022 kaksikielinen Virginia Woolf -lukupiiri, jossa perehdytään tämän modernin kirjallisuuden suunnannäyttäjän tuotantoon. Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa kirjastotalo Fyyrissä, ja jokaista tapaamista varten luetaan ennalta sovittu Woolfin teos.

Virginia Woolf (1882–1941) oli kirjailija, esseisti, kustantaja ja kriitikko. Hänen tunnetuimpia romaanejaan ovat Mrs. Dalloway, Majakka ja Orlando. Lukupiirissä tartutaan näiden Woolfin klassikkoromaanien lisäksi myös kirjailijan esseisiin ja päiväkirjoihin.

Tajunnanvirtatekniikkaa suosineella Woolfilla on maine lukijaa haastavana kirjailijana. Tässä lukupiiri tulee avuksi! Lukupiirin tuella hankalakin kirja tulee helpommin luettua, kun lukemisella on määräpäivä ja tiedossa on vertaistukea. Yhdessä voimme ihastella, turhautua ja hämmentyä kirjan äärellä. Kaikenlaiset reaktiot ovat sallittuja!

Voit lukea kirjoja haluamallasi kielellä, ja keskustelua voidaan käydä sekä suomeksi että ruotsiksi. Mukaan voi aina tulla, vaikka koko kirjaa ei olisikaan saanut luettua.

Virginia Woolf -lukupiiri jatkaa haastavan lukemisen lukupiirin perinnettä: aiemmin olemme selättäneet ryhmän vetoavun turvin James Joycen Ulysseksen ja Marcel Proustin kirjasarjan Kadonnutta aikaa etsimässä. Toivotamme tervetulleiksi niin kokeneet kuin uudet lukupiiriläiset!

Lukupiiri kokoontuu ensimmäisen kerran maanantaina 7.2. klo 18 kirjastotalo Fyyrissä, jolloin aiheena on Woolfin esikoisteos Menomatka. Lukupiirin tarkemman ohjelman päivämäärineen saat pääkirjastosta ja kirjaston kotisivuilta.

Lukupiiri on kaikille avoin ja maksuton, ja osallistujat voivat kysyä kirjoja pääkirjastosta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä kirjasto@kirkkonummi.fi.

Tervetuloa!

George Charles Beresford - Virginia Woolf in 1902