angle-left Kirjaston rajoitukset muuttuvat 1.6. alkaen

Kirjaston rajoitukset muuttuvat 1.6. alkaen

Kirkkonummen kirjastot palvelevat rajoitetusti 30.6. saakka.

Kirkkonummen kirjastot palvelevat rajoitetusti 30.6. saakka. Kirjastojen asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa niin, että asiakkailla on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa. Kirjastoissa asioivien on noudatettava vähintään kahden metrin turvavälejä ja maskisuositusta, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä.

Kirjastoissa pääsee hyllyjen väliin valitsemaan luettavaa, ja lehtisaleissa voi lukea päivän lehdet. Kirjastoissa voi käyttää nopeaan asiointiin tarkoitettuja tietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata. Palvelupisteellä voi maksaa kirjaston maksuja ja hoitaa muita kirjastoasioita. Laitteet, kuten 3D-tulostin, vinyylileikkuri, laminointilaite ja pelikonsolit, eivät ole käytössä. Aineiston varaaminen etukäteen sekä itsepalveluautomaattien käyttö on edelleen suositeltavaa.

Kirjastojen kokous- ja tapahtumatilat avataan rajoitetusti 1.6. alkaen. Pääkirjaston ryhmätyötiloissa saa olla kerrallaan yksi henkilö. Isommista kokoushuoneista pääkirjastossa otetaan käyttöön Linlo ja Hormus. Linlossa saa olla enintään kolme henkilöä kerrallaan ja Hormuksessa enimmäishenkilömäärä on neljä. Kolmannen kerroksen kokous- ja ryhmätyötilat sekä toisen kerroksen lukusali, studio ja soittohuone eivät ole käytössä. Masalan kirjaston kokoustilan voi varata enintään neljälle henkilölle. Pääkirjaston Mörne-salissa sekä Veikkolan kirjaston Rotko-salissa saa järjestää tilaisuuksia, joissa on enintään kymmenen henkilöä. Kokoontumisten järjestäminen edellyttää, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Emme toistaiseksi ota vastaan vierailuryhmiä, kuten koululuokkia tai opastettuja ryhmiä.

Kaukopalvelu pääkirjastossa ja lähikirjastoissa toimii normaalisti. Pääkirjaston mediaosasto antaa apua digiongelmiin mahdollisuuksien mukaan etänä, lähiopastusta ei anneta. Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse 040 126 9872 tai sähköpostitse mediakirjasto@kirkkonummi.fi. Mediaosasto opastaa myös e-aineistojen käytössä.

Lähikirjastot ovat avoinna normaalein aukioloajoin. Lisäksi voit asioida Masalan kirjastossa myös omatoimiaikana su–to klo 7–21 ja pe–la klo 7–18. Omatoimikirjaston käyttäjiksi rekisteröityneet asiakkaat pääsevät sisään omatoimiaikaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Kirjastoauto ajaa normaalit reitit kesätaukoon saakka. Asiakkaat eivät voi tulla auton sisälle, vaan kuljettaja tuo varatut kirjat auton ulkopuolelle.

Kirjastotalo Fyyrissä on asiakaskäytössä vain torin puoleinen, eteläinen pääsisäänkäynti 8.6. saakka. Mörne-sali on yksi kunnan ennakkoäänestyspaikoista ja pohjoinen sisäänkäynti on ennakkoäänestyksen ajan vain äänestäjien käytössä. Ennakkoäänestyksen päätyttyä myös pohjoinen sisäänkäynti avataan kirjastotalon asiakkaille.

Kirjastojen kesäaukioloajat löydät tästä linkistä.

Vietäthän vain välttämättömän ajan kirjastossa.

Rajoitukset ovat voimassa 1.–30.6.