Kirjaston Mitä sä luet? -hanke innostaa nuoria lukemaan

Kirjaston Mitä sä luet? -hanke innostaa nuoria lukemaan

Kirkkonummen kirjastossa on alkanut Mitä sä luet? -hanke, jossa hanketyöntekijä Anna Tykkyläinen tuottaa kirjavinkkivideoita TikTokiin nuorten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on hyödyntää nuorten omia ideoita ja jakaa lukuiloa. Hanke on käynnissä tammikuusta marraskuuhun 2023 pääkirjastossa sekä Masalan ja Veikkolan lähikirjastoissa.

Hanke on lähtenyt käyntiin vauhdilla, sillä Anna on päässyt heti alkuun työskentelemään tiiviisti kirjastossa työelämään tutustuvien tet-harjoittelijoiden eli tettiläisten kanssa.

– Parasta nuorten kanssa työskentelyssä on se, miten aitoa vuorovaikutus on, Anna kertoo.

Nuoret ovat käyttäneet luovuuttaan ja tehneet omannäköisiä kirjavinkkausvideoita.

– On ollut hauskaa! yksi heistä kommentoi.

Kannattaa siis hakea kirjastoon tet-harjoitteluun hyvissä ajoin, jos kirjat ja kirjavinkkivideoiden tekeminen kiinnostavat.

Hankkeessa on myös perustettu nuorten someryhmä, joka kokoontuu neljä kertaa kevään aikana. Someryhmään on saatu mukaan seitsemän kirjavinkkivideoiden tekemisestä innostunutta nuorta. Ryhmä jatkaa toimintaansa myös syksyllä, jolloin rekrytoidaan uudet nuoret. Nuorille maksetaan 25 euron palkkio per kokoontumiskerta (yht. 100 euroa). Someryhmä on oiva mahdollisuus kartuttaa työkokemusta.

– On ollut tosi kiva, kun on voinut vapaasti kuvata sellaisia videoita kuin itse haluaa, someryhmän nuoret kertovat.

Mitä sä luet? -hanke on Etelä-Suomen Aluehallintoviraston rahoittama, ja se toteutetaan yhteistyössä Kirkkonummen nuorisopalvelujen kanssa. Hanke on kaksikielinen, ja videoita tuotettaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Nuorten tekemiä kirjavinkkivideoita pääsee katsomaan kirjaston TikTok-tilillä @kirkkonummilibrary sekä Instagram-tilillä @kirkkonummenkirjasto. Uusia videoita julkaistaan joka viikko.

Kuvateksti: Hanketyöntekijä Anna Tykkyläinen on tohkeissaan työtehtävistään.

Haku

Kielivalinta

FISVEN