angle-left Kaikille avoin ilmastolukupiiri starttaa Kirkkonummen pääkirjastossa

Kaikille avoin ilmastolukupiiri starttaa Kirkkonummen pääkirjastossa

Kirkkonummen pääkirjastossa järjestetään kevään aikana kaikille avoin ilmastolukupiiri, jonka teemana on pohjoinen luontomme.

Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa tiistai-iltaisin, ja jokaisella kokoontumiskerralla käsitellään yhtä Suomen luontoon ja ilmastonmuutokseen keskittyvää teosta. Tarkoitus on keskustella kirjojen teemoista rennolla ja lämpimällä otteella, ilman turhaa ryppyotsaisuutta.

Kirkkonummen ilmastolukupiiri kokoontuu pääkirjasto Fyyrissä tiistaisin 16.2., 16.3., 13.4. ja 11.5. kello 18–20. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Koronarajoitusten jatkuessa lukupiiri siirretään käytäväksi etänä Teamsin välityksellä.

Lukupiirissä käsiteltävät kirjat ovat

16.2. Anssi Jokiranta, Pekka Juntti, Anna Ruohonen ja Jenni Räinä: Metsä meidän jälkeemme

16.3. Riitta Kylänpää: Pentti Linkola: Ihminen ja legenda

13.4. Silja Annila: Hyvän sään aikana: Mitä suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken?

11.5. Emma Puikkonen: Lupaus

Kirkkonummen kirjasto avustaa kirjojen hankinnassa, ja kirjojen saatavuudesta voi tiedustella suoraan kirjaston henkilökunnalta.

Kirkkonummen ilmastolukupiiri on osa valtakunnallista Ilmastolukupiiri-tempausta, jossa järjestäjätahoina ovat Helmet-kirjastot ja Greenpeace. Keväällä 2021 ilmastolukupiirejä järjestetään eri puolilla Suomea. Lisätietoja saat lukupiirin vetäjältä: iida.e.lehtonen@gmail.com. Jos lukupiiri pidetään etäyhteydellä, ilmoittaudu lukupiirin vetäjälle etukäteen.