Dominikaanit ja paaviuden historia puhuttavat Kirkkonummen pääkirjastossa

Dominikaanit ja paaviuden historia puhuttavat Kirkkonummen pääkirjastossa

Kirjailija Jaro Karkinen ja veli Gabriel Salmela OP saapuvat vieraiksi Kirkkonummen pääkirjastoon tiistaina 23.11. klo 18.

He kertovat Kirkkonummen ajasta osana katolista kristikuntaa sekä dominikaanisääntökunnan vaiheista Suomessa ennen reformaatiota.  


Karkinen on kirkkonummelainen kirjailija, jonka uusin teos Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni ilmestyi 10.11. Kirja käsittelee paaviuden historiaa Pietarista Gregorius Suureen. Työ aiheen parissa jatkuu, sillä Karkisella on työn alla kaiken kaikkiaan viisiosainen tietokirjasarja. Karkisen esikoisromaani Krysanteemisyksy julkaistiin 2016, ja sen jälkeen häneltä on ilmestynyt kolme romaania.   


Veli Gabriel Salmela OP on Helsingin dominikaaniveljeskunnan katolisen kulttuurikeskuksen eli Studium Catholicumin johtaja.  


Tilaisuus järjestetään kirjastotalo Fyyrin Mörne-salissa.  


Aiheeseen liittyy parhaillaan Fyyrin Porkkala-salissa esillä oleva Pro Munkkullan järjestämä Munkkulla – helmi keskellä kylää -valokuvanäyttely. Se kertoo Kirkkonummen keskustan tuntumassa sijaitsevan Munkinmäen luonnosta ja kulttuurihistoriasta, jossa virolainen Padisen luostari on näytellyt keskeistä osaa. Näyttely on esillä 27.11. saakka.

Haku

Kielivalinta

FISVEN